Handleliste
Store mengder champignon
Hvitløk
Sjalottløk
Persille
Usaltet smør
Salt
Pepper
Madeira
Sherry
Timian
Kremfløte
Gelatin
Stangselleri
Sellerirot
Løk
Soppuré
Stek sopp til den blir gyllen, tilsett smør, pepper, hvitløk og sjalottløk underveis. Når soppen er gjennomstekt og løken myk, ha i persille og timian og kjør med håndmikser mens du tilsetter salt og litt kremfløte.
Soppgelé
Lag grønnsakskraft av grønnsakene, men sørg for at det blir fryktelig mye sopp i kraften. Tilsett rikelig med madeira, og la koke ned til en fjerdedel. Sil av så godt du kan, og tilsett nødvendig mengde gelatin for å lage gelé.
Alkoholkrem
Flambér en blanding av sherry og madeira (varm opp blandingen til rett under kokepunktet, og sett fyr på innholdet - det er lurt å gjøre dette langt unna vifte og venner). La alkoholen brenne opp, og kjøl ned. Visp kremfløten halvstiv, og tilsett avkjølet eks-alkoholblanding.
Montering
Begynn med pureen i bunnen av en skål, og bygg lag på lag. Puré, gelé, krem. Sørg for at geleen får tid til å stivne på toppen av kremen før du har på kremen, dette gjøres best ved å ha pureen i først og la skålen stå i kjøleskapet. Så gelé, og tilbake i kjøleskapet til den har stivnet. På toppen kommer litt krem, og eventuell pynt (konfitert minisopp, rosepepper og timianblader gjør seg fint).