Handleliste:
Makrellfilet
Vermut
Sukker
Maldonsalt
Fennikel
Dijonsennep
Valnøtteddik
Sort pepper
Smør
Seterrømme
Konbu (langt i fra nødvendig)
Baguett (myk skorpe)
Olivenolje
Fremgangsmåte:
Dagen før servering:
Skyll makrellen godt, sørg for at alt av bein er borte. Tørk av, og legg i vermut. Ta fisken ut, og dekk oversiden med en blanding av like mye salt og sukker, samt eventuelt litt finmalt konbu. Dekk med plastfolie, og la stå over natten.
Smelt smør i en gryte, og tilsett lik mengde rømme i avkjølt men fremdeles flytende smør. Bland godt, og sett i et glass i kjøleskapet.
Servering:
Riv fennikel på "svigermor", og bland med sammenpisket sennep, eddik og olje. Smak til med salt og pepper. Stek fisken i smør til den får en fin stekeskorpe. Skjær baguett i normal tykkelse, og legg på fennikel, fisk og en liten skje med kaldt rømmesmør.