En ekte trønderpintxos. Oppskriften på denne har gått i arv fra far til sønn i mange generasjoner og er sjeldent skrevet ned. I anledning det tredje årlige pintxosløpet har pintxos.no fått de eksklusive rettighetene til å publisere oppskriften på sine sider. Om du googler Kanapøls så vil du ikke finne andre oppskrifter enn denne. Kilden ønsker dog å være anonym for å unngå eventuelle represalier:
4 pøls type grill - ikke noe fancyschmansy greier.
4 pølsebrød - ikke Chicagobrød. Små brød altså. Aller helst av typen med et navn som inneholder en indianerreferanse.
24 tannpirkere
Ketchup
Pølsesennep
(sprøstekt løk)
Eventuelt annet frekt tilbehør som får plass under en pølse i et pølsebrød og som kan holde seg der.
Grill pølsan på en engangsgrill, eventuelt annen passende grill. Det kan nok også fungere med stekepanne. Det går i grunn ganske fort å få pølsene ferdige. Grill dem ca 1 minutt på hver side til de har blitt sånn fin og gylden. Når du har snudd dem er det på tide å varme brødene. De trenger ca 30 sekund på grillen eller 1 minutt i en stekeovn på 200 grader.
Åpn brødene der de har et snitt ned langs midten slik at brødet ser ut som en V fra kortsiden. Legg en stripe ketchup på den ene brødsiden og i bunnen av brødet (nederst i V-en) og en stripe sennep på den andre siden. Dersom du vil kan du smøre det ut. Strø gjerne litt sprøstekt løk i bunn, men ikke for mye. Det kan søle. Du kan gjerne prøve andre tilbehør som potetsalat og sylteagurk også, men ha hele tiden i bakhodet at det er kanapøls du lager og at alt kan bli ødelagt om det blir for mye ekstra.
Legg pølsene opp i brødet slik at de dekker over eventuelt tilbehør. Midt i V-en altså. Legg brødet på siden og stikk en tannpirker helt gjennom brødet og pølsa 2 cm fra enden. Gjenta dette ca hver andre cm. Skjær gjennom brødet og pølsa mellom hver tannpirker. Voila! Kanapøls.
Drikketips. Dahls pilsner.