Handleliste:
200 gram andelever (mi-cuit)
2 rødløk
2 stjerneanis
Nøytral olje (solsikke eller peanøtt)
Balsamicoeddik
Kremfløte
Cognac/Armagnac/Calvados
Portvin
Maldonsalt
Sort pepper
1 eple (Granny Smith)
Pistasjnøtter
Melbatoast
Gelé (solbær/rips/et eller annet)
Fremgangsmåte:
Kutt rødløken i tynne skiver. Stek i olje på middels varme med stjerneanis i en liten gryte. Når løken er karamellisert, tilsett en god klunk portvin og en litt mindre klunk balsamicoeddik, og redusér til all væske er fordampet. Lav varme gir bedre løk.
Mos andelever til en fin masse. Tilsett en klunk alkohol og litt nykvernet pepper. Ta massen i en stålbolle, og sett stålbollen i en større bolle fylt med isbiter. Pisk inn litt fløte, og fortsett piskingen til massen "samler" seg til en litt kraftig mousse.
Kjør pistasjnøtter i en blender til de blir små pistasjsmuler.
Legg avkjølet rødløk i en liten form, og dryss over litt av pistasjnøttene. Bruk to skjeer til å forme andeleveren, og legg på melbatoasten. Pynt med litt gelé, maldonsalt og eventuelt litt mer pistasj.